Valentin napi koktélok
Henii 2006.12.18. 19:45
Fireside coffe 1 adag kávé fél adag forró csoki tejszínhab cukor fahéj darált mogyoró Elkészítés: A frissen elkészített kávét és forrócsokit összeöntve cukorral ízesítjük, majd az italra nyomott tejszínhabot megszórjuk a fahéjjal és a mogyoróval.
Fagyos-almás boldogság 1 dl hideg tej 1.5 dl 100%-os almalé 1 gombóc vanilia fagyi tejszínhab darált mogyoró fahéj Elkészítés: A tejet, az almalevet és a fagyit egyenletesre turmixoljuk, majd pohárba öntjük. A tetejére nyomott tejszínhabra fahéjt és mogyorót szórunk.
Testarossa koktél 1,5 dl száraz pezsgő 2-3 dkg darált, friss eperpüré Elkészítés: Veszünk egy nagyobb űrméretű poharat, melybe néhány szem jeget rakunk. Az eperpürét öntve bele először elkeverjük azt a pezsgővel, melyet jó előre behűtöttünk, vigyázva, hogy ne fusson ki a hab a keverőpohárból. Az így elvegyült italt szűrő segítségével a pezsgőspohárba öntjük.
Florida Cocktail Hozzávalók: 5 cl grapefruitié 2,5 cl narancslé 2,5 cl citromlé, 2 kávéskanál porcukor Elkészítés: Az összetevőket shakerben összerázzuk, long drinkes pohárban szervírozzuk. Szódával feltöltjük. Citrom karikával és koktélcseresznyével díszítjük. Az italhoz szívószálat adunk.
Vita koktél: 1 banán - 200 gr sárgarépa - 100 gr zeller vagy sárgadinnye - 500 ml narancslé - 1 citrom leve - 8 jégkocka (40 mp-ig keverni, majd a jégkockával együtt még 20 mp-ig. )
Sport koktél: 2 narancs és 1 citrom leve - 6 ek. méz - 2 tojássárgája - 1 ek. édes tejszín - 4 jégkocka. (20 mp-ig keverni. )
Jéghegy: 2 narancs és 1 grapfruit leve - 2 joghurt - 40 gr cukor - 4 jégkocka. (20 mp-ig keverni. )
Tej shake kávéval: 0, 5 l. hideg tej - 6 tk. oldható kávé - 6 tk. cukor - 6 jégkocka. (25 mp-ig keverni. )
Kék lagúna Hozzávalók: egy pohár italhoz: 8 jégkocka, 2 cl Blue-Curacao szirup, 2 cl citromlé, 8 cl narancslé, 4 cl banánnektár, 1 citrom, 1 ek. őrölt mandula, 1 szelet csillaggyümölcs, 1 szem koktélcseresznye, 1 szem mininarancs (kumquat) Elkészítés: 4 szem jégkockát keverőpohárba (shaker) rakunk. Valamennyi hozzávalót ráöntjük, és körülbelül 15 másodpercig rázzuk. A pohár szélét bedörzsöljük citrommal, majd a darált mandulába mártjuk. A maradék jégkockát az italhoz adjuk. A gyümölcsöket pálcára fűzzük és pohárra fektetjük.
Mentás őszibarackital mézzel Hozzávalók: 4 italhoz: 4 szem őszibarack, 1 cs. menta, 1 citrom leve, 3 ek. savópor (kb. 50 g), 2 ek. méz, 1/2 tk. őrölt kardamom Elkészítés: Leöblítjük az őszibarackot és a mentát. A gyümölcsöt félbevágjuk és kimagozzuk. Lecsipkedjük a menta levelét. Fél őszibarackot kockákra vágunk és elkeverünk 1 teáskanál citromlével. A maradék citromlét és őszibarackot a mentával pürévé törjük. Hozzáadjuk a savót, és hideg vízzel 1 liternyire felhígítjuk. Mézzel és kardamommal ízesítjük. Az italt négy pohárba töltjük és belerakjuk a kockákra vágott őszibarackot. Mentával díszítjük.
Kefires málnaturmix banánnal Hozzávalók: 4 pohárhoz: 2 banán, 200 g málna, 500 ml kefir, 100 ml tej, 3-4 ek. méz, 2 tk. vaníliás cukor, 1 tk. limettlé Elkészítés: A banánt meghámozzuk, a málnát kiválogatjuk. A gyümölcsöt a kefirrel és a tejjel turmixgépben pürévé törjük. Belekeverjük a mézet, a vaníliás cukrot és a limettlét. Az italt hosszú poharakba töltjük. Ízlés szerint karamellizálunk néhány szelet banánt, majd hurkapálcára tűzve a pohár tetejére tesszük. A turmixolt ital lehűtött kefirből és jéghideg tejből a legfinomabb
Florida Cocktail Hozzávalók: 5 cl grapefruitié 2,5 cl narancslé 2,5 cl citromlé, 2 kávéskanál porcukor Elkészítés: Az összetevőket shakerben összerázzuk, long drinkes pohárban szervírozzuk. Szódával feltöltjük. Citrom karikával és koktélcseresznyével díszítjük. Az italhoz szívószálat adunk
Házi Baileys
Hozzávalók: 2 tojás sárgája 6 evőkanál porcukor 1 vaníliás cukor fél deci kávé 3 evőkanál Irish Cream kapucsino por 0,2 deci almaszörp (Marina) 3 deci tejszín 1,5 deci vodka Először a tejszín és a vodka kivételével mindent jól össze kell keverni, pl. robotgéppel. Aztán hozzá keverjük a tejszínt és a vodkát is. Hűtve fogyasztandó, felrázás után.
American Pousse Cafe
2 cl Maraschino 2 cl curaçao 2 cl Chartreuse 2 cl ánizslikőr 2 cl brandy A megadott sorrendben (egy felfordított kanál segítségével) óvatosan egymásra rétegezzük az italokat. A végén meggyújtjuk a tetején a brandyt.PUSZTA KOKTÉL (ÉDES) Tokaji szamorodni (édes) 4 cl Barackpálinka 3 cl Mecseki 2 cl MARTINI (SZÁRAZ) vermouth dry vagy sec (száraz) 3 cl Gin 6 cl Unicum 1 kávéskanál vagy angostura 1 csepp MARTINI (ÉDES) vermouth Sweet (édes) 6 cl Gin 3 cl Cukorszirup 2 csepp MANHATTAN (ÉDES) Vermouth (édes) 4 cl Whisky 4 cl Curacao 1 cl vagy triple sec 1 cl SIDE CAR (szájdkár) triple sec 3 cl Brandy 3 cl Citromlé 3 cl WHITE LADY (vájtlédi) triple sec 3 cl Gin 3 cl Citromlé 3 cl ALEXANDER Kakaó likőr 3 cl Brandy 3 cl Tejszín 3 cl BLODY MARY (bladiméri) Vodka 5 cl Paradicsomlé 1,5 dl Worcestershire sauce 1 kávéskanál chili sauce 1 csepp Őrölt bors csipetnyi Citromlé 5-6 csepp Fizzek GIN FIZZ Gin 5 cl Citromlé 1/2 citromból Porcukor 1 kávéskanál Szódavíz 2 dl Jégkocka bőven SILVER FIZZ Gin 5 cl Tojás fehérje 1 tojásból Citromlé 1 citromból Porcukor 1 kávéskanál Szódavíz 2 dl ...
|