Ananász fagyi
3 deci tejszin, 1 kis doboz lecsorgatott ananaszkonzerv, masfel deci ananaszle, 5 deka porcukor, 1 EK citromle, csipet so. Turmix gepbe osszetorjuk az ananaszt, sot, cukrot, citromlet. Hozzakeverjuk a tejszint, anaszlet, amig habos massza nem lesz. Fagyasztjuk.
Citrom fagyi
2 deci kefir, 2 deci tejszin, 15-20 deka porcukor, 3 kozepes citrom leve, 1 TK frissen reszelt citromhej, csipet so. A citrom let osszekeverjuk a cukorral, citromhejjal, soval, kefirrel, amig habos masssza nem lesz. Hozzakeverjuk a tejszint, kb 1 percig. Fagyasztas.
Őszibarack fagyi
4 deci tej, 30 deka aprora vagott oszibarack, 15 deka porcukor, 1 tojassargaja, 1 EK citromle, 1 MK mandula aroma, csipet so. A tojasokat habosra keverjuk a cukorral, hozzacsorgatjuk a citromlet, mandulaaromat es a sot. Meg 1 perc keveres. A gyumolcsot turmixgepben osszekeverjuk ezzel a masszaval es a tejjel. Fagyasztas.
Malna fagyi
2 deci tej, 2 deci tejfol, 15 deka porcukor, 30 deka malna, csipet so. A malnat turmixgepben osszetorjuk, szitan atpaszirozzuk (en gyumolcs centrifugaval csinalom). A gyumolcs pepet a turmixgepben a tejjel es a tejfollel, cukorral, soval habosra kavarjuk. Fagyasztas.
Ribizli fagyi
masfel deci tej, 2 deci tejszin, 25 deka ribizli, 15-20 deka porcukor, 1 zacsi vanilias cukor, csipet so. A ribizli magtalanitjuk. Turmixgepben a cukorral, vanilin cukorral, soval tejjel tejszinnel habos egynemu masszava kavarjuk. Fagyasztas.
Fahéjas egres fagyi
3 deci tej, 2 deci tejszin, 30 deka egres, 20 deka porcukor, 1 Pupozott MK orolt ffahej, csipet so. Az egrest megtisztitjuk, majd forrasban levo vizbe dobjuk. Az ujraforrastol 3 percig fozzuk, leszurjuk, turmixgepben 1-2 EK fzolevel leturmixoljuk, szitan atpaszirozzuk. A gyumolcs velot vissza a turmixba, a cukorral, soval, fahejjal, tejjel habosra keverjuk, majd a tejszint is hozzakeverjuk. Fagyasztas.
Grape-fruit fagyi
3 deci tej, 2 deci tejszin, 1 kozepes gyumolcs leve, 4-5 EK mez, 1 MK reszelt gyumolcs hej, csipet so. A gyumolcslet a mezzel, hejjal turmixba teszzuk, A tejjel soval habosra keverjuk. A tejszinnel egynemuve kavarjuk. Fagyasztjuk.
Mogyoró fagylalt
3 deci tej, 2 deci tejszin, 10 deka tiszitott foldi mogyoro, 10 deka porcukor, 1 egesz tojas, csipet so. Mogyorot finomra daralni, teflonserpenyoben kis langon vilagos barnara piritani, kihuteni. Tejet cukorral, soval es a tojassal habosra keverni, tejszinbol kemeny habot verni. A mogyorot a tojasos keverekhez adjuk, majd a tejszin habot is beleforgatjuk ovatosan. Fagyasztas.
Nagymama mandula fagyija
5 deci tejszin, 8 deka tisztitott mandula, 4 tojassargaja, 10 deka porcukor, 5 deka kristaly cukor, csipet so. A kristaly cukrot vilagosbarnara piritjuk egy serpenyoben, a feher mandula szemeket beleforgatjuk a karamellbe, amig az osszesre ra nem tapad. Porcelantanyeron kihutjuk. Tojasokat a porcukorral, soval feheredesig keverjuk, majd tejszinnel aprankent felengedjuk. A cukros mandulat ledaraljuk es a tojas kremhez keverjuk. Kis langon, allandoan kevergetve besuritjuk, kihutjuk. Fagyasztas. *** Nagyon munkaigenyes, de megeri !!!
Kókusz fagyi
5 deci tej, 4 EK kokuszreszelek, 15 deka porcukor, 1 TK buzakemenyito, 1 EK rum, fel citrom leve, csipet so A tejbe szorjuk a kokuszt, cukrot, sot, es felforraljuk. A buzakemenyitovel simara evert fel deci vizzel keveres kozben besuritjuk. Belecsorgatjuk a citromlet es a rumot. Kihutjuk. Fagyasztas.
Puchbergi mak fagyi
3 deci tej, 2 deci tejszin, 2 EK nagyon finomra orolt mak, 8 deka tejben aztatott mazsola, 1 TK reszelt narancshej, 1 EK nagyon finomra vagott ukrozott narancshej (vagy narancsizu zseles cukorka), fel deci mez. A mazsola es a cukrozott narancshej kivetelevel mindent osszeturmixolunk, amig habos egynemu nem lesz. Fagyasztjuk. Mielott teljesen kesz lenne, belekeverjuk a mazsit es a narancs hejat.
Joghurt banán fagyi
Egy összenyomott banánt egy evőkanál cukorral és egy pohár joghurttal összekeverünk, és lefagyasztunk. Joghurt torta 3 doboz joghurt vagy kefir, 2 doboz tejszín vagy 1 zacskó féltartós tejszín, 1 csomag zselatin, 12-13 evőkanál cukor, tetszőleges mennyiségű gyümölcs. A joghurtot, zselatint és a cukrot összekeverjük, és felmelegítjük. Felforralni nem szabad. Kihűlés után belekeverjük a tejszínt és a gyümölcsöt. Kivizezett formába töltjük, és hagyjuk megdermedni. Ha kihűlt, a formából kivéve lehet díszíteni tejszínhabbal és gyümölccsel
Sült fagylalt
Hozzávalók: 12 gombóc fagylalt, vanília, puncs, csoki 6 tojás fehérje 1 kk citromlé kevés barackíz diónyi vaj kanálka rétesliszt
A tojásfehérjét a cseppnyi citromlével keményre fel kell verni. Lapos sütőt vajjal kikenünk, rétesliszttel megszórunk, erre helyezzük négy nagyméretű pöttyként a tojáshab felét. A habfészekre kanalazzuk a fagylaltot, majd a maradék habbal a fészket befedjük. Közepesen forró sütőben barnára sütjük, sütés után baracklekvárral díszítjük. Ha ügyesek vagyunk, a fagylalt meg sem olvad, ha nem vagyunk ügyesek, az is elég látványos.
Banán fagyi
Hozzávalók: 2 deci tej, 1 deci tejszin, 12 deka porcukor, 2 nagyobb banan, fel citrom leve, 1 zacsi vanilias cukor, csipet so.
A bananokat, citromlet, sot, cukrot, vanilin cukrot a turmixban osszekeverjuk. Raontjuk a tejet, keverjuk. Hozzaadjuk a tejszint, még 1 percig keverjuk. Fagyasztjuk.
Joghurtos banán fagyi
Egy összenyomott banánt egy evőkanál cukorral és egy pohár joghurttal összekeverünk, és lefagyasztunk. Joghurt torta 3 doboz joghurt vagy kefir, 2 doboz tejszín vagy 1 zacskó féltartós tejszín, 1 csomag zselatin, 12-13 evőkanál cukor, tetszőleges mennyiségű gyümölcs. A joghurtot, zselatint és a cukrot összekeverjük, és felmelegítjük. Felforralni nem szabad. Kihűlés után belekeverjük a tejszínt és a gyümölcsöt. Kivizezett formába töltjük, és hagyjuk megdermedni. Ha kihűlt, a formából kivéve lehet díszíteni tejszínhabbal és gyümölccsel
Joghurt ? banán fagyi
Egy összenyomott banánt egy evőkanál cukorral és egy pohár joghurttal összekeverünk, és lefagyasztunk. Joghurt torta 3 doboz joghurt vagy kefir, 2 doboz tejszín vagy 1 zacskó féltartós tejszín, 1 csomag zselatin, 12-13 evőkanál cukor, tetszőleges mennyiségű gyümölcs. A joghurtot, zselatint és a cukrot összekeverjük, és felmelegítjük. Felforralni nem szabad. Kihűlés után belekeverjük a tejszínt és a gyümölcsöt. Kivizezett formába töltjük, és hagyjuk megdermedni. Ha kihűlt, a formából kivéve lehet díszíteni tejszínhabbal és gyümölccsel |