˙·٠•●ŁaŁaŁa GiRŁ...●•٠·˙
˙·٠•●ŁaŁaŁa GiRŁ...●•٠·˙
.:Bejelentkezés:.
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
.:Menü:.
 
Csak nektek! =)
 
.:Picture:):.
 
Receptek
 
*Szövegrész* =P=)

Come here
Feel me
Touch me
Suck me
Fuck me
Lick me
Bite me
Like me
Don't stop
Feel good
Real good
So good
Love me!
Adore me!
Hate me! (3x)
Love me!
I love you!
Love you!
Let's rock!
Don't stop!
Keep going!
Let's move!
Let's groove!
Let's dance! (3x)

 
.:Gallery:.
 
Nyári munka
Lezárt szavazások
 
.:Chat:.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Pasiknak:)
 
.:Zeneszövegek:.
 
Linkek
 
.:Egérkövető:.
 
.:Linkre kattintva elmosódik:.
 
.:Game:.
 
Koktélok
Koktélok : Alkoholos koktélok

Alkoholos koktélok

Henii  2006.12.18. 19:49


 

Három gerezd narancs
2 dl tej
2 dkg porcukor
pár csepp citromlé
3 cl konyak vagy Triple Sec

Egy nagyobb, érett, hámozott, szeletekre vágott őszibarack
1,5 dl tej
2 dkg porcukor
pár csepp citromlé
ízlés szerint: 3 cl konyak

Abbey Cocktail

4 cl dry gin
2 cl narancslé
2 öntet angostura
1 öntet édes vermut
koktélcseresznye

Shakerben összerázzuk, majd koktélos pohárba szűrjük, és a cseresznyével díszítjük.

Absinth Cocktail

3 cl Pernod
3 cl víz
1 öntet angostura
1 öntet cukorszirup
koktélcseresznye
citromspirál

Shakerben erősen összerázzuk, majd koktélos pohárba szűrjük, és cseresznyével, citromspirállal díszítjük.


Adonis (1)

2 cl száraz sherry
2 cl édes vermut
1 öntet orange bitter
citromszelet

Keverőpohárban jéggel készítjük, koktélos pohárba szűrjük, és citromszelettel díszítjük.


Adonis (2)

5 cl száraz vermut
2 cl száraz sherry
2 öntet angostura

Keverőpohárban jéggel készítjük, koktélos pohárba szűrjük.


Adonis (3)

4 cl száraz vermut
2 cl száraz sherry
1 öntet orange bitter

Keverőpohárban jéggel készítjük, koktélos pohárba szűrjük.
(Harry�s New York Bar, Párizs, 1920)


Affinity

3 cl skót whisky
3 cl édes vermut
3 cl száraz vermut
1 öntet angostura
citromhéj

Keverőpohárban készítjük, előhűtött pohárba szűrjük, végül a citromhéjjal megspricceljük.

Alabama

2 cl brandy
2 cl narancslikőr
3 cl citromlé
1/2 kávéskanálnyi porcukor
narancshéj

Shakerben összerázzuk, pohárba szűrjük, narancshéjjal díszítjük.

Alexander

2 cl brandy
2 cl csokoládélikőr
2 cl tejszín

Shakerben erősen összerázzuk, és koktélos pohárba szűrjük

Amaretto Sour

4 cl Amaretto
3 cl citromlé
2 cl narancslé
narancsszelet
koktélcseresznye

Shakerben összerázzuk, koktélospohárba, jégre szűrjük, cseresznyével és narancsszelettel díszítjük.

Americana

1 cl bourbon whiskey
1 öntet cukorszirup
2 öntet angostura
pezsgő
1 szelet őszibarack

A hozzávalókat keverőpohárban jéggel elkeverjük, pezsgőspohárba szűrjük, majd felöntjük pezsgővel, és az őszibarackkal díszítjük.


Americano

3 cl édes vermut
5 cl szódavíz
1/2 narancsszelet

A vermutot jéggel elkeverjük, felöntjük a szódával, és narancsszelettel díszítjük.


Anabull

1/2 adag Red Bull
4 cl vodka
10 cl ananászlé

A hozzávalókhoz néhány jégkockát adunk, s jól elkeverjük.


Andalusia

4 cl száraz sherry
2 cl cognac
2 cl fehér rum
1 öntet angostura

Shakerben összerázzuk, majd koktélospohárba szűrjük.


Angels Face

2 cl gin
2 cl Calvados
2 cl barackpálinka
(koktélcseresznye)

Keverőpohárban jéggel megkeverjük, koktélospohárba szűrjük, esetleg cseresznyével díszítjük.


Angostura Fizz

5 cl citromlé
2 cl angostura
1 cl cukorszirup
1 tojásfehérje
12 cl szódavíz

A citromlét, angosturát, cukorszirupot és a tojásfehérjét a shakerben lassan összerázzuk, míg a fehérje habos nem lesz. Ekkor pohárba szűrjük, és a jéghideg szódavízzel felengedjük.

Angyalcsók

2 cl kakaólikőr
2 cl tojáslikőr
2 cl tejszín

Az alkotókat pohárban elkeverjük, s szívószálat adunk hozzá.


Appel Jack Daisy

5 cl Calvados
3 cl citromlé
1/2 kávéskanálnyi porcukor
1 öntet grenadine
citromhéjspirál
narancshéjspirál
szódavíz

Shakerben (a szóda nélkül) összerázzuk, nagy pezsgőspohárba jégkockát teszünk, s a keveréket arra szűrjük.  Végül szódával felöntjük, s a héjspirálokkal díszítjük. Szívószállal kínáljuk.


Apricot Brandy Cocktail

6 cl barackpálinka
1 öntet grenadine
szódavíz
citromhéj
citromszelet

A pálinkát és a grenadine-t egy koktélospohárban jéggel összekeverjük, felöntjük szódával, a tetejét citromhéjjal megpermetezzük, és citromszelettel díszítjük.


Apricot Cooler

4 cl barackpálinka
2 cl citromlé
1 cl cukorszirup
1 sárgabarack

A meghámozott barackot megfőzzük, villával péppé törjük, s shakerben alaposan összerázzuk a többi alkotóval. Szűrés nélkül pohárba töltjük, és szívószállal kínáljuk.


Apricot Fizz

6 cl barackpálinka
1 cl citromlé
1 kávéskanálnyi porcukor
1 szelet sárgabarack
szódavíz

Shakerben (a szóda nélkül) összerázzuk, nagy koktélospohárba szűrjük, végül szódával felöntjük, és a barackkal díszítjük.


Apricot Nog

6 cl fehér rum
6 cl tejszín
6 cl sárgabaracklé
3 cl barackpálinka
1 felvert tojás
szerecsendió

Turmixgépben kevés jéggel összedolgozzuk, füles pohárba öntjük, s a tetejére szerecsendiót reszelünk.


Apricot Sour

3 cl barackpálinka
5 cl citromlé
1 öntet angostura
1 öntet tojásfehérje
1 öntet cukorszirup
1 szelet sárgabarack

Shakerben erősen összerázzuk, majd pohárba szűrjük, és a barackdarabbal díszítjük.


Artillery

4 cl dry gin
2 cl édes vermut
2 öntet amgostura
citromhéjolaj

Az összetevőket keverőpohárban jéggel elkeverjük, majd koktélospohárba szűrjük, s a tetejét citromhéjolajjal megspricceljük.


Ashanti Sour

4 cl csokoládélikőr
2 cl citromlé
1 szelet narancs
1 szem cseresznye

Turmixgépben kevés tört jéggel megkeverjük, pohárba töltjük, s a naranccsal és a cseresznyével díszítjük.


Atholl Brose

5 cl skót whisky
1 evőkanál méz
3 cl tej

A whiskyt és a mézet előmelegített pohárban ősszekeverjük és forró tejjel felöntjük.


Aunt Agatha

6 cl fehér rum
12 cl narancslé
1 öntet angostura

Keverőpohárban készítjük, s pohárba szűrjük.

Bacardi Cocktail (1)

3 cl Bacardi Light Rum
2 cl citromlé
1 cl grenadine

Shakerben összerázzuk, és előhűtött pohárba szűrjük.

Bacardi Cocktail (2)

4 cl Bacardi rum
2 cl citromlé
2 cl grenadine

Shakerben összerázzuk, és előhűtött koktélospohárba szűrjük.


Bacardi

2 cl rum
2 cl Triple Sec
2 cl citromlé
citromhéj
cseresznye

Shakerben összerázzuk, koktélospohárba szűrjük, citromhéjolajjal megpermetezzük, és cseresznyével díszítjük.


Balalaika Cocktail

2 ck vodka
2 cl Triple Sec
2 cl citromlé

Shakerben összerázzuk, és előhűtött koktélospohárba szűrjük.


Balalajka

4 cl vodka
2 cl citromlé
2 cl Cointreau
narancshéj

Shakerben összerázzuk, koktélospohárba szűrjük, s a tetejét a narancshéjjal megpermetezzük.


Balencia

5 cl banánlikőr
narancslé
narancsszelet

Jéggel félig telt pohárba töltjük a likőrt, felöntjük narancslével, és a gyümölcsszelettel díszítjük.


Banana Bird

3 cl bourbon whiskey
1 cl banánlikőr
1 cl Triple Sec
3 cl tejszín

Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szűrjük.


Banana Bliss

3 cl brandy
3 cl banánlikőr

Keverőpohárban készítjük, és koktélospohárba szűrjük.


Banana Cow

6 cl rum
3 cl cukorszirup
10 cl tej
banán

A rumot, szirupot, tejet néhány jégkockával és egy fél szétnyomkodott banánnal összedolgozzuk egy
keverőpohárban. Koktélospohárban, szívószállal kínáljuk.


Banana Rum Frappe

2 cl fehér rum
2 cl banánlikőr
2 cl narancslé

Shakerben összerázzuk, jéggel töltött koktélospohárban szűrjük.


Banshee

2 cl banánlikőr
2 cl (fehér) csokoládélikőr
2 cl tejszín

Turmixgépben kevés tört jéggel megkeverjük, koktélospohárba töltjük.


Barackcrusta

6 cl barackpálinka
2 cl Triple Sec
2 cl citromlé
1 kávéskanálnyi porcukor
citromhéjspirál

Shakerben összerázzuk, s crustázott koktélospohárba szűrjük. Az italba beleejtjük a citromspirált, s szívószállal kínáljuk.


Barbara

4 cl vodka
2 cl csokoládélikőr
4 cl tejszín

Shakerben erősen összerázzuk, majd koktélospohárba szűrjük.


Barbary Coast

2 cl dry gin
2 cl skót whisky
2 cl csokoládélikőr
2 cl tejszín

Shakerben összerázzuk, majd pohárba szűrjük.


Beach Beauty

4 cl vodka
2 cl banánlikőr
4 cl narancslé
1 cl grenadine
tonic

Az összetevőket - a tonic kivételével - shakerben összerázzuk, majd egy pohárba jégre szűrjük, végül felöntjük a
tonickal, és lazán megkeverjük.


Bee�s Kiss

5 cl fehér rum
1 kávéskanálnyi méz
1 kávéskanálnyi tejszín

Shakerben alaposan összerázzuk, s koktélospohárba szűrjük

Bee�s Knees

4 cl dry gin
1 cl citromlé
1 kávéskanálnyi méz

Shakerben összerázzuk, majd koktélospohárba szűrjük.

Berliner Weiße mit Schuß

25 cl (búza-) sör
2 cl málnalé

A gyümölcslét egy öblös söröspohárba töltjük, majd felöntjük jéghideg sörrel. Szívószállal szervírozzuk.

Bermuda Rose

4 cl gin
1 cl barackpálinka
1 cl grenadin
1 cl citromlé
fél narancsszelet

Shakerben összerázzuk, koktélos pohárba szűrjük, s a poharat a fél narancsszelettel díszítjük.

Between the Sheets (1)

2 cl brandy
2 cl fehér rum
2 cl Triple Sec
3 cl citromlé

Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szűrjük.


Between the Sheets (2)

2 cl brandy
2 cl fehér rum
2 cl Cointreau
1 öntet citromlé

Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szűrjük.


Bierpunsch

15 cl sör
4 cl barackpálinka
2 cl narancslé
1 cl méz
citromszelet

A pálinkát, a narancslét és a mézet egy előmelegített puncsospohárban elkeverjük, forró sörrel felöntjük, majd még egyszer megkeverjük. Végül a citromszeletet is az italba tesszük.

Big Ben

5 cl gin
4 cl narancslé
2 cl citromlé
1 cl grenadin
10 cl bitter lemon
koktélcseresznye

A folyékony összetevőket (a bitter lemon kivételével) shakerben erősen összerázzuk. Egy koktélos pohárba jeget teszünk, s erre szűrjük az italt. Végül felöntjük a bitter lemonnal és gyengén megkeverjük. Díszítésként egy-két koktélcseresznyét teszünk az italba, s a pohár szélére narancs, vagy citromszeletet is akaszthatunk.


Black Magic

4 cl vodka
2 ck kávélikőr
citromlé

A vodkát és a kávélikőrt keverőpohárban, jéggel elegyítjük, néhány csepp citromlevet adunk hozzá, majd koktélospohárba szűrjük.

Black Russian

4 cl vodka
2 cl kávélikőr

Keverőpohárban, jéggel készítjük, és koktélospohárba szűrjük.

Black Sombrero

4 cl kávélikőr
2 cl tejszín

Shakerben összerázzuk, és pohárba szűrjük.

Blenheim

4 cl vodka
2 cl kávélikőr
2 cl narancslé

Shakerben összerázzuk, és jéggel félig töltött pohárba szűrjük.


Blonder Engel

5 cl tojáslikőr
10 cl narancslé
felvert tojás

Egy koktélospoharat körülbelül egyharmadáig töltünk felvert tojással, hozzáadjuk a likőrt, megkeverjük, majd felöntjük a narancslével. A szervírozás előtt újra megkeverjük.

Blood and Sand

2 cl skót whisky
2 cl meggylikőr
2 cl narancslé
2 cl édes vermut

Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szűrjük.


Bloody Mary

5 cl vodka
12 cl paradicsomlé
1 öntet Worcester-szósz
1 öntet citromlé
1 csepp Tabasco
bors

Keverőpohárban készítjük, majd pohárba (jégre) szűrjük, s a tetejére frissen őrölt borsot szórunk.


Blue Bell

4 cl whiskey
1 cl száraz vermut
2 öntet angostura

Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szűrjük.

Blue Lady

4 cl Blue Curaçao
2 cl dry gin
2 cl citromlé
1 szelet citrom

Shakerben összerázzuk, jéggel félig töltött pohárba szűrjük, s a citromszelettel díszítjük.

Blue Lagoon

4 cl vodka
2 cl Curaçao Blue
1 cl citromlé
limonádé

Az összetevőket egy pohárban jéggel elkeverjük, felöntjük a limonádéval, majd újra megkeverjük.

Blutorange

16 cl narancslé
1 cl grenadin
1 cl citromlé
citromszelet

Az összetevőket némi jéggel összekeverjük egy koktélospohárban. A pohár peremére citromszeletet akasztunk, szívószállal szervírozzuk.


Bols Blitz

3 cl tojáslikőr
3 cl brandy
gyömbér
narancsszelet

Jéggel félig telt borospohárba öntjük előbb a likőrt, majd a brandyt, feltöltjük gyömbérrel, s a gyümölcsszelettel díszítjük.

Booster

6 cl brandy
1 cl Cointreau
1 tojásfehérje
szerecsendió

Shakerben  jól összerázzuk, koktélospohárba szűrjük, s a tetejére szerecsendiót reszelünk.

Bourbon Highball Cola

4 cl bourbon whiskey
10 cl cola
citromszelet

Egy koktélospohárba sok jeget teszünk, hozzáadjuk a whiskeyt és a citromszeletet, majd felöntjük a colával.

Brandied Banana Collins

5 cl brandy
3 cl banánlikőr
2 kávéskanálnyi citromlé
szódavíz

Jéggel félig töltött pohárba öntjük a brandyt, a likőrt és a citromlevet, megkeverjük, majd szódával felöntjük.

Brandy Blazer

5 cl brandy
1 kockacukor
narancshéj
citromhéj

A brandyben feloldjuk a cukrot, beleteszünk egy-egy kis darab narancs- és citromhéjat, néhány másodpercre meggyújtjuk, s még forrón kínáljuk.

Brandy Cobbler

5 cl brandy
1 cl narancslikőr
1 cl citromlé
1 kávéskanálnyi cseresznyepálinka
1,5 kávéskanálnyi cukorszirup
ananászdarab

Shakerben összerázzuk, tört jéggel töltött pohárba szűrjük, s az ananásszal díszítjük.

Brandy Cocktail (1)

5 cl cognac
3 cl Cointreau
1 kávéskanálnyi cukorszirup
2 öntet angosztura

Keverőpohárban készítjük, koktélospohárba szűrjük.


Bum Bum Tequila

Hozzávalók:
Tequila, ( bármilyen fajta )
Sprite
Jég

Szerezzünk egy olyan poharat amelyik nehezen törik. (Ha
lehet 1dl legyen). Öntsünk bele 3cl vagy 5cl TeQuilát
majd öntsük a poharat tele Sprit-tal, majd ha ez
megtörtént akkor rakjunk bele egy jégkockát. Ezek után
egy söralátétet szorítsunk rá a pohár tetejére és verjük
az asztalhoz/pulthoz a pohrat kb 3*. Majd igyuk meg.

BURGUNDI PUNCS

1 üveg száraz vörösbor
8 cl csereszenyepálinka
8 cl portói
16 cl narancslé
4 cl citromlé
2 ek porcukor
narancsszeletek

A hozzávalókat előre hűtse be, majd hűtött üvegtálba öntse össze. Nagyobb darab jeget helyezzen a tálba, keverje össze a hozzávalókat, és nagyon vékony szeletekre vágott naranccsal díszítse.


Déligyümölcs-bólé

Hozzávalók (8-10 személyre):
1 narancs, 1 banán, 1 citrom,
2 mandarin
(vagy 1 kis doboz mandarinbefott),
1 kis doboz konzervananász,
fél liter könnyu vörösbor,
1 üveg száraz pezsgo,
fél dl konyak,
4 nagy kockacukor,
2 evokanál porcukor,
jégkockák.

Nagy, mély üvegtálat (vagy igazi bóléstálat)
elokészítünk. A forró vízben megmosott narancs külso,
sárga héját ledörzsöljük a kockacukrokkal, és a cukrot a
tálba dobjuk. A meghámozott narancsot kis kockákra vágva
hozzátesszük. Az ugyancsak hámozott és felkarikázott
banánt, valamint a vékony szeletekre vágott citromot is
hozzárakjuk. Kevés porcukorral meghintjük, és
összeforgatjuk. Fél órára betesszük a hutoszekrénybe.
Közben a konzervgyümölcsöket levüktol leszurjük. A
leveket összeöntjük a konyakkal, majd a fél óra letelte
után a gyümölcsökkel együtt a tálba öntjük. Végül
ráöntjük a vörösbort, és befedve ismét betesszük a
hutoszekrénybe. Legalább 2 napig érleljük. Közvetlenül
fogyasztás elott a tál oldalát feldíszítjük
narancshéjdarabkákkal, majd jó vastagon feltöltjük
jégkockákkal. Beleöntjük a pezsgot, kissé összekeverjük,
és a bóléspoharakban vagy mély kompótostálkákban azonnal
szétosztjuk. Pezsgo helyett jéghideg ásványvízzel vagy
hutött szódavízzel is felönthetjük. Ügyeljünk arra, hogy
a gyümölcsökbol és a jégkockákból egyformán jusson
mindenkinek.


Green Widow (Zöld Özvegy)

Hozzávalók:
kék curacao
vodka
naracsné (szénsavas vagy szűrt)

Elkészítése roppant egyszerű: egynegyedrész *kék*
curacao-hoz egynegyedrész vodkát töltök, majd
hozzátöltöm a félrész narancslevet - közben gyönyörködöm
a színhatásban. Vörös curacaoval nem érdemes
próbálkozni; egyrészt mert már nem is zöld utána az
özvegy, másrészt pedig ez utóbbi használata esetén az
italnak mangóíze lesz, akkor pedig már tisztább, ha azt
veszünk. Kellemes italozást!


Konfetti Bólé

Hozzávalók
1 liter limonádé,
7 dl szőlőlé,
1 kg vegyes gyümölcs,
1,5 liter fehér rum,
30 dkg mélyhűtött eper,
2 üveg száraz pezsgő

A limonádét, a szőlőlevet a gyümölcsökkel és a rummal
együtt nagy üvegedénybe öntjük, és kb 2 órára hidegre
állítjuk. Ezután a mélyhűtött epret is hozzáadjuk,
megkeverjük, pezsgővel felöntjük, azonnal tálaljuk.


Knock Out Drink

Hozzávalók:
5 cent Baccardi
3 cent Szatmári szilva
5 cent Narancs Juice
5 cent édes narancs szörp
3 csepp (1/2 mokkáskanál) keserűlikőr
4-5 kocka jég
szelet narancs

Shakerben összerázzuk az italokat, egy hosszú pohárban a
jégkockákra öntjük, narancs szelettel díszítjük.


"Krampampuli" bólé

Hozzávalók:
1 db 250 g-os süvegcukor
2 palack jó minőségű vörösbor
1 dl rum (min. 60 % alkoholtartalmú)
narancs héja, citromkarikák, rúdvanilia, szegfűszeg

Készíts elő egy hőálló tálat, egy hőálló tartórácsot és
egy rezsót. A tálba kerüljön a 2 palack bor, majd tégy
hozzá narancshéjat, citromkarikákat, rúdvaniliát és
szegfűszeget ízlésed szerint. Az egészet forrósítsd fel.
Helyezd a hőálló tálra a tartórácsot, és tedd rá a
süvegcukrot. Ovatosan, de alaposan locsold meg a
süvegcukrot rummal, majd gyújtsd meg. Folyamatosan,
kanalanként locsold a süvegcukrot a rummal, amíg az
teljesen bele nem olvad a borba. Ihatod forrón, de hűtve
is kitűnő.

Lórúgás

Hozzávalók:
2dl vörösbör
1dl unicum
1dl rum
1dl Coca Cola (nem feltétlenül fontos)

A hozzávalókat egy korsóban keverjül össze. Utána igyuk
meg nagyon nagyon óvatosan.


Meggylikőr


Hozzávalók:
5 kg meggy
1-1,5 kg cukor
1 liter tiszta szesz (96 fokos)
1/2 liter kész meggylikőrhöz 1/2 liter rum

A meggyet megtisztítjuk a szárától, egészben beletesszük
az üvegbe, rátesszük a cukrot, lekötjük (legjobb
nylonzacskóval, mert az nem ázik át), minden nap
rázogatjuk, amíg a cukor el nem olvad, azután ráöntjük a
szeszt. Tovább rázogatjuk, és kb. három hét múlva
leszűrjük. A leszűrt léhez adjuk hozzá a rumot.


Ohio black beauty

Hozzávalók:
5 cent rum, Baccardi
5 cent málnaszörp
5 cent száraz vörösbor
15 cent édes pezsgő
jég, on the rock, esernyő, long drink pohár.

A pohárba kanalazzuk a jégszilánkot, leöntjük a szörppel
a Baccardival, a vörösborral, a pezsgővel feleresztjük,
esernyővel díszítjük. Nyáron, kerti rendezvényeken,
nagyon hidegen kell felszolgálni, óvatosan, a kellő
mértékkel fogyasztani.


PEZSGŐPUNCS

8 cl konyak
8 cl meggylikőr
8 cl triple sec
4 cl citromlé
8 ek porcukor
1 üveg félédes vagy édes pezsgő

A hozzávalókat külön-külön hűtse be, majd a pezsgő kivételével lehűtött üvegtálba öntse őket össze. A tálba tegyen egy nagyobb darab jeget, a pezsgőt közvetlenül tálalás előtt adja hozzá.


Planter`s Bowle

1l Feher rum
1/2l Granatalmaszirup (Grenadine)
1/4l Citromle (kb.5 citrom leve)
2l Vér narancslé vagy narancslé (Granini)
1 üveg szaraz pezsgö
1 narancs

Egy Bowletalba vagy egyszerüen egy nagy edenybe beleöntjük a rumot, a granatalm
aszirupot, a leszürt citrom-, es vernarancslevet, jol összekeverjük es a hütöbe
n lehülni hagyjuk. Nem kostolgatjuk!
Röviddel a talalas elött felöntjük a lehütött pezsgövel.
A narancsot felvagjuk egeszen vekony szeletekre es a Bowlet ezzel meg ha van me
ntalevellel diszitjük.


Római Bólé

Hozzávalók:
1 doboz ananászkonzerv,
10-10 citrom és lime szelet,
1 evőkanál cukorszirup,
10-10 cl. citrom és narancslé,
1 l ananászlé,
1 üveg fehér rum,
10 cl. őszibaracklikőr,
1 üveg pezsgő

A pezsgő kivételével a hozzávalókat a bólésedénybe
öntjük, jól összekeverjük, lehütjük. Tálalás után a
pezsgőt hozzáöntjük és megegyszer megkeverjük.


SANGRIA

Hozzávalók:
5 dkg eper vagy málna
1/2 narancs
2 dl könnyű, félédes vörösborv. rozé
1 ek. brandy
1 ek. narancslikőr (triple sec)
1 ek. méz

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1 szemet félbevágunk
és bambuszpálcikára (vagy vékony szívószálra) szúrjuk, a
többit felaprózzuk és hengeres pohárba tesszük. A
narancsot megmossuk, héjából girlandot vágunk, a húsát
felszeleteljük és az eperhez adjuk. Keverőpohárban jól
elkeverjük a bort, a brandyt, a likőrt és a mézet, a
gyümölcsre öntjük, lefedjük, legalább 1/2 órára
behűtjük. Fogyasztáskor 2-3 jégkockát adunk hozzá, a
narancshéj-girlanddal és a bambuszpálcikával díszitjük.
A felsorolt mennyiségek 1 pohárhoz értendők.

 
.:Extrák:.
 
Dalszöveg...=)
 
 
.:Társoldalam:.

http://kedvencek.try.hu

http://sims2great.try.hu

 

 
Boldog Névnapot!:)(K)

 
.:Óra:.


"Az élet rövid, a perc
röpke, de vigyázz,
egy perc alatt egy
élet mehet
tönkre."
 
.:Naptár:.
 
°Szépség°
 
.:Köszi:.

Köszi, hogy már több, mint !!!3000!!!-en voltatok!!!!!! =) (K)

 
.:Hanyan vagytok MOST?:) :.
látotagó olvassa a lapot.
 
.:Ennyien látták az oldalt:.
Indulás: 2006-06-26
 
.:Animáció&glitter:.
 
♥Lovee♥
 
Csajoknak:)
 
.:Bölcsességek:.
 
Milyennek tartod az életet??
Lezárt szavazások
 
.:Névnapkereső:.
Névnapkereső
Írj be egy nevet
vagy névtöredéket:

 
♥Klippek♥
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?